SELAMAT DATANG KAWAN :-)

Salam mesra.

Selamat Datang ke laman web ini ! :-)

Dalam laman ini, saya akan berkongsi kisah2 saya dalam menjalani bisnes internet/trading, jadi sila rajin-rajin datang kembali untuk melihat kisah terkini :-) Komen-komen anda juga sangat dialu-alukan.

Post ini adalah post yang teratas jadi untuk melihat entri terkini, sila skrol ke bawah. :-)

Kita jumpa lagi !

Untuk benda2 trading saya, TAYOR ye (Trade At Your Own Risk). Apa yang saya tulis dalam trading hanya untuk saya dan tujuan pendidikan saya.



Showing posts sorted by relevance for query ammar. Sort by date Show all posts
Showing posts sorted by relevance for query ammar. Sort by date Show all posts

Saturday, July 17, 2010

Ulasan Seminar Mawardee

Setelah menghadiri seminar Ammar Zahar, saya juga menghadiri seminar Mawardee yang diadakan pada 25 Oktober 2009 di UIA. Seperti Ammar, Mawardee juga seorang pelajar yang berjaya di dunia affiliate marketing Malaysia, esp PPL ( pay per lead ). 

  Apa Yang Best

1. Jumpa rakan seminar Ammar Zahar di seminar Mawardee ;-) 
 2. Ilmu Affiliate Marketing yang disampaikan oleh Mawardee. Ada yang sama dan ada yang berbeza dengan ilmu Ammar Zahar. 3. Dapat mencedok pengalaman Mawardee sendiri tentang perniagaan beliau.

  Apa Yang Tidak Best

1. Seperti workshop Ammar, seminar ini tidak sesuai untuk IT newbie / lemah IT knowledge. Ada peserta yang saya lihat ( terutama yang berumur sedikit .. senior citizen ) yang terang2 nampak blur / lost, di pertengahan workshop. Yang ini, saya harap Mawardee dapat maklumkan pada bakal2 peserta apabila workshop ini akan diadakan lagi. 

 Keseluruhannya, workshop ini berbaloi dan wajib dihadiri. PS / Lama saya peram ilmu saya belajar daripada beliau .. sekarang baru nak praktik. Salah saya, sekian terima kasih :-) Di bawah adalah gambar kami post seminar.

 

Tuesday, July 13, 2010

Ulasan Seminar Ammar Zahar 2009

Salam kawan2. Pada October 2009 tahun lepas ( 24 & 25 ), saya ada menghadiri seminar affiliate marketing Ammar Zahar. Sedikit background mengenai pakar IM ini- beliau pada masa itu merupakan seorang pelajar UPM yang menjadi sensasi IM Malaysia kerana semenjak bergerak aktif dalam IM pada awal 2009, beliau dapat menjana pendapatan yang lumayan daripada bisnes pemasaran affiliate. Linknya di sini. ( 1/11/2021 sudah tiada )
  Apa Yang Best
1. Ilmu Affiliate Marketing - teknik2 dan petua2 yang beliau sampaikan adalah hebat dan padat 
2. Dapat berbicara dan berkenalan dengan Ammar sendiri - beliau seorang yang peramah dan tidak lokek memberi ilmu ... kisah IMnya membuat saya kagum dengan semangat anak muda ini ...
 3. Nasihat beliau untuk berjaya dalam dunia IM - " Consistent Dan Persistent "

  Apa Yang Tidak Best 1. Workshop ini tidak sesuai untuk IT newbie / lemah IT knowledge. Ada peserta yang saya lihat ( terutama yang berumur sedikit .. senior citizen ) yang terang2 nampak blur / lost, di pertengahan workshop. Yang ini, saya harap Ammar dapat maklumkan pada bakal2 peserta apabila workshop ini akan diadakan lagi.

 Keseluruhannya, workshop ini berbaloi dan wajib dihadiri. PS / Lama saya peram ilmu saya belajar daripada beliau .. sekarang baru nak praktik. Salah saya, sekian terima kasih :-)

video beliau 2012

Monday, October 26, 2009

Seminar Affiliate Marketing Ammar Zahar Dan Mawardee : Ulasan / Review Preview :-)

Salam sejahtera pada pembaca semua :)

Sudah lama ya saya tidak update blog. InsyaAllah, saya akan update lebih kerap selepas ini.

Pada hujung minggu lepas, saya telah menghadiri 2 seminar affiliate marketing otai IM, iaitu Ammar Zahar dan Mawardee. Memang saya sudah lama bergiat dalam kegiatan affiliate marketing. Kalau nak kira ebook dan buku2 yang dibeli memang sudah banyak tentang affiliate marketing ini, tetapi bagi Ome, bila menghadiri seminar atau face to face, ilmunya lagi berkat dan lebih bermakna.

Nanti, di post - post seterusnya, Ome akan ceritakan pengalaman dan pengajaran dari kedua2 seminar tersebut :)

PS / terngiang2 kata Ammar " Persistence and Consistent "

Sunday, February 7, 2021

Video Temuramah Tuan Ammar Zahar di NTV 7

 Ini video tuan Ammar Zahar dan isteri di NTV 7. Lebih kurang 5 tahun lebih macam tu, saya pun tak ingat ;) tapi, isinya tetap relevan untuk sekarang. Enjoyz :)





Wednesday, October 2, 2019

Tentang Ammar Zahar dan Azian Usman

Saya dah bergaul lama dalam dunia bisnes internet, specifically internet marketing. Banyak ilmu telah dipelajari cuma fokus untuk menjalankan ilmu itu yang kureng sedikit 
Dalam pengalaman saya tentang pembelajaran ilmu bisnes online, pelbagai produk2 IM telah saya beli dan guna. Ada ilmu yang okay dan ada yang tidak okay 
Jadi saya nak cerita tentang dua IM yang produk2 mereka yang telah saya beli dan gunakan.
Tuan Ammar Zahar (Jootawan)
Saya mengenali beliau sejak produk A+ Dan terus kepada produk2 mania beliau. Dengan kisah latar hidup yang penuh inspirasi, beliau berjaya menjadi IM yang proven, iaitu apa yang dia ajar, betul dan menjadi.
Tuan Azian Usman (Zyan)
Bermula dengan product Teknik Clickbank, beliau byk menghasilkan produk2 digital. Yang terbaru adalah Rahsia Dropship Shopee di mana diajar cara buat Dropship di platform Shopee.
Ada lagi yang saya belum senaraikan dan cerita di sini.

posted on FB 28/9

Sunday, September 29, 2019

Video Bisnes Saya Yang Pertama

Semasa di Seminar Ammar Zahar pada hari Sabtu, 28 October 2019, lepas, beliau mengajar/menunjukkan cara buat video.

Dan di bawah adalah video bisnes pertama saya. Secara ringkas, Ome bercerita tentang tuan Ammar Zahar dan tuan Azian Usman:)




Diambil dengan my hp Neffos X1 Lite, di lokasi Jootawan Group. Video pertama, so masih boleh diperbaiki :)


Monday, November 1, 2021

Laku Juga

 Waduh, laku juga post semalam. Buat secara ringkas untuk pastikan Ome tahu mahu ke mana. Keep It Simple, jangan buat terlalu banyak benda, sebab susah nak fokus kalau buat macam.

Apa - apa pun, jangan cakap je,  pastikan buat :)

sukses Ome dulu2 ... kata kredit tuan Ammar Zahar


Saturday, May 24, 2014

Projek Ramadhan Aidilfitri 2014

Salam rakan2 ...

Saya agak sibuk dua, tiga minggu kebelakangan kerana mengaktifkan kembali perniagaan internet saya. Membina landasan baru, mengukuhkan landasan lama :) Ya, fokus kerja yang perlu 'consistent' dan 'persistent' bak kata salah seorang guru IM saya iaitu Tuan Ammar Zahar, pengasas Jootawan.

Salah satu projek yang baru dibangunkan adalah blog untuk sampul duit raya iaitu Blog Sampul Duit Raya Cantik. Blog yang menjual 12 (dua belas rekaan) sampul duit raya yang cantik lagi ekslusif. Di bawah adalah montaj koleksi ..

Jualan akan dibuka pada bulan Jun nanti sehingga ke awal bulan Julai :-)

Jika tuan berminat, sila layar lamannya ya ....

Semoga berjaya, Amin :)

Monday, May 31, 2010

Kembali

Salam sejahtera.

Ye, saya banyak berhutang post dengan rakan2 dan juga pelawat blog ini. Nampaknya, saya melihat ramai yang datang ke sini untuk bertanya mengenai flb pro ( formula luarbiasa ) dan forex. Saya akan kemaskinikan lagi post2 saya.

Yang upcoming 2 - kisah kelas Ammar dan Mawardee yang saya hadiri lewat tahun lepas ! ( lama overdue tu ;-) )