SELAMAT DATANG KAWAN :-)

Salam mesra.

Selamat Datang ke laman web ini ! :-)

Dalam laman ini, saya akan berkongsi kisah2 saya dalam menjalani bisnes internet/trading, jadi sila rajin-rajin datang kembali untuk melihat kisah terkini :-) Komen-komen anda juga sangat dialu-alukan.

Post ini adalah post yang teratas jadi untuk melihat entri terkini, sila skrol ke bawah. :-)

Kita jumpa lagi !

Untuk benda2 trading saya, TAYOR ye (Trade At Your Own Risk). Apa yang saya tulis dalam trading hanya untuk saya dan tujuan pendidikan saya.



Wednesday, November 10, 2021

Scammer Terhormat

 Ome ada baca post ni di FB Azizul. Link di bawah 


Secara peribadi, Ome pernah terjebak dengan scam2 sebegini. Pergi seminar pengenalan, lepas itu digula2kan dengan pakej2 sebegini. Syukur pada masa2 itu, RM tak cukup. Kalau tak, melayang la jawapnya. Bukan semua yang buruk ilmu yg diajar tetapi mungkin kosnya yang agak melambung tinggi.

Pengalaman kalian bagaimana?




Wednesday, November 3, 2021

Cara Yang Pasti Untuk Tidak Gagal

 Bagaimana kita boleh pastikan untuk tidak gagal dalam apa2 yang kita buat? Jangan buat apa - apa. Jangan buat keputusan, jangan buat kerja itu, sebab kalau kita buat apa - apa, kejayaannya belum pasti, tetapi kegagalannya adalah pasti.

Apa - apa yang kita lakukan ada risiko, tetapi apa yang kita tidak lakukan tiada risiko ;)

Saya suka konsep beliau - Dare 2 Fail



Tuesday, November 2, 2021

Intipati Atomic Habits oleh James Clear

 Ome sangat2 merekomen rakan2 bisnes mendapatkan buku Atomic Habits yang ditulis oleh James Clear.

Ini covernya.

Di bawah pula adalah video mengenai Intipati Atomic Habits


Apa yang Ome telah gunakan apabila membaca buku ini? Konsep 'Don't Break The Chain' yang dilakukan oleh Jerry Seinfeld. Nak tahu apa dia? Lihat video di atas.




Monday, November 1, 2021

Laku Juga

 Waduh, laku juga post semalam. Buat secara ringkas untuk pastikan Ome tahu mahu ke mana. Keep It Simple, jangan buat terlalu banyak benda, sebab susah nak fokus kalau buat macam.

Apa - apa pun, jangan cakap je,  pastikan buat :)

sukses Ome dulu2 ... kata kredit tuan Ammar Zahar