SELAMAT DATANG KAWAN :-)

Salam mesra.

Selamat Datang ke laman web ini ! :-)

Dalam laman ini, saya akan berkongsi kisah2 saya dalam menjalani bisnes internet/trading, jadi sila rajin-rajin datang kembali untuk melihat kisah terkini :-) Komen-komen anda juga sangat dialu-alukan.

Post ini adalah post yang teratas jadi untuk melihat entri terkini, sila skrol ke bawah. :-)

Kita jumpa lagi !

Untuk benda2 trading saya, TAYOR ye (Trade At Your Own Risk). Apa yang saya tulis dalam trading hanya untuk saya dan tujuan pendidikan saya.



Showing posts with label motivasi. Show all posts
Showing posts with label motivasi. Show all posts

Wednesday, November 3, 2021

Cara Yang Pasti Untuk Tidak Gagal

 Bagaimana kita boleh pastikan untuk tidak gagal dalam apa2 yang kita buat? Jangan buat apa - apa. Jangan buat keputusan, jangan buat kerja itu, sebab kalau kita buat apa - apa, kejayaannya belum pasti, tetapi kegagalannya adalah pasti.

Apa - apa yang kita lakukan ada risiko, tetapi apa yang kita tidak lakukan tiada risiko ;)

Saya suka konsep beliau - Dare 2 Fail



Tuesday, November 2, 2021

Intipati Atomic Habits oleh James Clear

 Ome sangat2 merekomen rakan2 bisnes mendapatkan buku Atomic Habits yang ditulis oleh James Clear.

Ini covernya.

Di bawah pula adalah video mengenai Intipati Atomic Habits


Apa yang Ome telah gunakan apabila membaca buku ini? Konsep 'Don't Break The Chain' yang dilakukan oleh Jerry Seinfeld. Nak tahu apa dia? Lihat video di atas.




Monday, October 25, 2021

Tidak Ada Peluru Emas

 Untuk berjaya dalam bisnes tiada peluru emas, kerja keras itu wajib. Cuma, perlu pastikan juga kerja bijak. Tahu apa yang perlu buat dan buat.

Apa yang perlu buat? Cari ilmu.

Buat? Buat Ilmu, dapatkan kesan tindakan, adjust mana patut, dan buat lagi dan lagi.

bak kata Irfan Khairi, jangan malas!



Sunday, February 7, 2021

Video Temuramah Tuan Ammar Zahar di NTV 7

 Ini video tuan Ammar Zahar dan isteri di NTV 7. Lebih kurang 5 tahun lebih macam tu, saya pun tak ingat ;) tapi, isinya tetap relevan untuk sekarang. Enjoyz :)





Saturday, July 2, 2016

Sebenarnya Kita Dah Ada Apa Yang Diperlukan

Bila nak buat apa2 bisnes, selalu ditekankan ilmu itu  penting, dan harus cari ilmu. Apa yang berlaku kalau kita ada mcm2 ilmu, kita tak tahu nak pilih mana satu, dan terus tercegat, tiada tindakan.
Kenudian kita bermula balik, dan perkara semula berulang. Macam pernah dengar tak?

Secara ringkas itu lah yang berlaku kpd Ome sekitar tahun ini pada awal tahun. Ome merasa tepu di kepala. Ilmu pengetahuan tetapi applikasinya .... hampeh .. senang cakap ...

Masa break, Ome imbas kembali pembabitan sejak 2007, di bidang IM, dengan saifulsham ... dan sehingga sekarang ... mmg banyak pengalaman dan ilmu yang Ome kutip. Juga kenal beberapa insan yang dulu seangkatan yang telah berjaya di bisnes masing2.
dulu
Mengapa - fokus dan usaha .. macam Ome pernah dulu tulis di sini.

Kini Ome kembali dengan fokus yang lebih tajam dan terang.

Doakan Ome berjaya.