SELAMAT DATANG KAWAN :-)

Salam mesra.

Selamat Datang ke laman web ini ! :-)

Dalam laman ini, saya akan berkongsi kisah2 saya dalam menjalani bisnes internet/trading, jadi sila rajin-rajin datang kembali untuk melihat kisah terkini :-) Komen-komen anda juga sangat dialu-alukan.

Post ini adalah post yang teratas jadi untuk melihat entri terkini, sila skrol ke bawah. :-)

Kita jumpa lagi !

Untuk benda2 trading saya, TAYOR ye (Trade At Your Own Risk). Apa yang saya tulis dalam trading hanya untuk saya dan tujuan pendidikan saya.



Showing posts with label nasihat. Show all posts
Showing posts with label nasihat. Show all posts

Saturday, July 2, 2016

Sebenarnya Kita Dah Ada Apa Yang Diperlukan

Bila nak buat apa2 bisnes, selalu ditekankan ilmu itu  penting, dan harus cari ilmu. Apa yang berlaku kalau kita ada mcm2 ilmu, kita tak tahu nak pilih mana satu, dan terus tercegat, tiada tindakan.
Kenudian kita bermula balik, dan perkara semula berulang. Macam pernah dengar tak?

Secara ringkas itu lah yang berlaku kpd Ome sekitar tahun ini pada awal tahun. Ome merasa tepu di kepala. Ilmu pengetahuan tetapi applikasinya .... hampeh .. senang cakap ...

Masa break, Ome imbas kembali pembabitan sejak 2007, di bidang IM, dengan saifulsham ... dan sehingga sekarang ... mmg banyak pengalaman dan ilmu yang Ome kutip. Juga kenal beberapa insan yang dulu seangkatan yang telah berjaya di bisnes masing2.
dulu
Mengapa - fokus dan usaha .. macam Ome pernah dulu tulis di sini.

Kini Ome kembali dengan fokus yang lebih tajam dan terang.

Doakan Ome berjaya.