SELAMAT DATANG KAWAN :-)

Salam mesra.

Selamat Datang ke laman web ini ! :-)

Dalam laman ini, saya akan berkongsi kisah2 saya dalam menjalani bisnes internet/trading, jadi sila rajin-rajin datang kembali untuk melihat kisah terkini :-) Komen-komen anda juga sangat dialu-alukan.

Post ini adalah post yang teratas jadi untuk melihat entri terkini, sila skrol ke bawah. :-)

Kita jumpa lagi !

Untuk benda2 trading saya, TAYOR ye (Trade At Your Own Risk). Apa yang saya tulis dalam trading hanya untuk saya dan tujuan pendidikan saya.Thursday, July 29, 2010

Kisah Jalan2 Bengkel Vince Tan

Pada rakan2 yang lama bergiat dalam dunia IM, nama Vince Tan tidak asing lagi. Saya ada membaca tentang beliau melalui buku Gobala Krishnan ' Internet Millionaires ', bagaimana dia banyak menjana pendapatan melalui Google Adsense. Bila saya mendapat peluang untuk pergi ke bengkel percuma IM beliau, terus saya mendaftar diri untuk bengkel tersebut.

Bengkel beliau mengambil masa 2 jam 30 minit dan dijalankan di JW Marriott KL pada hari Rabu lepas. Mengikut pengalaman saya, pasti di penghujung beliau akan 'menjual' sesuatu ... kiranya ini adalah amalan biasa dalam sales / marketing.

Aturcara Bengkel Beliau
- kisah hidup beliau masa2 kanak-kanak ----> mindset
- bagaimana beliau menjana produk, menggunakan contoh produk pertama beliau, Adsense Blackhat Edition
- produk yang ditawarkan

Bahagian Pertama

Beliau bercerita beberapa pengalaman lucu beliau masa kanak2 di mana beliau mula minat menjalankan bisnes seawal 9 tahun. Beliau mula mencari duit sejak kecil kerana beliau mahukan duit poket yang lebih. Pengalaman ini beliau gunakan untuk menunjuk pentingnya 'mindset' dalam hidup. Bagi beliau, untuk mendapatkan sesuatu, mindset perlu betul dan bermakna untuk kita berubah untuk mencapai sesuatu itu.

Bahagian Kedua

Model kerja beliau dalam perniagaan IM ialah 'Product Launch' dan JV. Di mana beliau melancarkan produk dengan kerjasama pihak2 lain. Ringkas bukan ? ;-)

Beliau mencipta produk pertama beliau, Adsense Blackhat Edition, setelah beliau berjaya menjana pendapatan dengan Adsense. Seorang rakan mencadangkan beliau menulis ebook tentang cara - cara beliau berbuat begitu, dan Vince telah menulis ebook tersebut dan melancarkannya mengikut model yang disebut tadi, dan walla,..terus berjaya.

Bahagian Ketiga

Seterusnya beliau memperkenalkan produk beliau 'Internet Millionaires Network' yang mengandungi tiga modul utama - Instant Jumpstart Level, Income Accelerator Level, Master Level. Secara ringkas, ini adalah pakej lengkap dan padat untuk individu yang mahu menceburi dan berjaya dalam dunia IM. Bagi saya, ianya lengkap tetapi terpulang pada individu yang membelinya untuk memanfaatkan bahan2 dalam pakej ini.

-----

Fyi, saya tidak membelinya kerana buat masa ini, bajet tidak mencukupi, tapi dari pengamatan saya, ianya laku .. rasa2nya, hampir separuh yang datang terus membeli selepas Vince mengumumkan bonus membeli pakej itu, antaranya sesi one on one dengan beliau. Walaupun saya tidak membeli, yang penting adalah ilmu dan nasihat yang beliau berikan ...

Yang best
- Nasihat beliau tentang pentingnya mindset
- cara menjana produk ikut formula beliau

nota kecil : Ke Bkt Bintang menaiki Monorel.. Monorel KL berwajah baru .. harap dapat dikekalkan :)

1 comment: