SELAMAT DATANG KAWAN :-)

Salam mesra.

Selamat Datang ke laman web ini ! :-)

Dalam laman ini, saya akan berkongsi kisah2 saya dalam menjalani bisnes internet/trading, jadi sila rajin-rajin datang kembali untuk melihat kisah terkini :-) Komen-komen anda juga sangat dialu-alukan.

Post ini adalah post yang teratas jadi untuk melihat entri terkini, sila skrol ke bawah. :-)

Kita jumpa lagi !

Untuk benda2 trading saya, TAYOR ye (Trade At Your Own Risk). Apa yang saya tulis dalam trading hanya untuk saya dan tujuan pendidikan saya.Monday, October 20, 2014

Cara Menjadi Trader Yang Berjaya!

Mahu jadi trader yang berjaya? Senang sahaja. Kenali diri anda. Bila anda kenali diri anda, anda tahu sistem trading / cara trading anda yang sesuai dengan diri anda.

Yep, semudah itu.

Tidak salah, dan saya galakkn anda belajar cara-cara strategi trading yang pelbagai. Akhirnya, anda harus berjumpa dengan cara yang sesuai dengan diri anda.

Secara asas, trading melibatkan pengurusan risiko. Bila anda tahu cara menguruskan risiko, hasil trading akan menampakkan kejayaan menguruskan risiko anda. Pengurusan risiko melibatkan siapa anda. Anda suka risiko atau risiko tinggi? Memang benar kata-kata, high risiko, high reward. Semua trader mahu profit tinggi. Tapi, adakah anda bersedia untuk higher loss?

Jadi, belajarlah cara-cara strategi trading bersama dengan pengurusan risiko (risk management) dan pengurusan capital (money management). Pastikan ia sesuai dengan diri anda.


No comments:

Post a Comment